Permanente
make-up
MAAK EEN AFSPRAAK

Onze Behandelingen

Permanente make-up

Info over permanente make-up (PMU)

Permanente make-up geeft een prachtig, natuurlijk resultaat. Martine Arends, eigenaresse van Villa 10 is gediplomeerd PMU Specialist. Zij is gespecialiseerd in het plaatsen van permanente make-up voor wenkbrauwen, eyeliners en lippigmentatie.

Lees hier meer over wat PMU precies is, de voorzorg, hoe de behandeling er uit ziet zodat je weet wat je kunt verwachten en wat de nazorg van PMU omvat.

Wenkbrauwen

Elke dag wakker worden met prachtige wenkbrauwen? Het kan! Villa 10 voorziet je van mooie Powderbrows, Hairstrokes en Combibrows.

Powderbrows zijn natuurlijke, zachte wenkbrauwen die ingeschaduwd zijn en hiermee eruit zien alsof ze gepoederd zijn. Deze behandeling is voor (bijna) iedereen, met elk huidtype en elke leeftijd geschikt.

Hairstrokes zijn super natuurlijke wenkbrauwen waarbij er haartjes gepigmenteerd worden tussen de haartjes van jouw wenkbrauwen.

Combibrows, de naam zegt het al. Deze wenkbrauw is een combinatie van een powderbrow met de aanzet van natuurlijke hairstrokes. “The best of both worlds”.

Je zult vast een voorkeur hebben wat je zelf het mooiste vindt, maar hierin kan Villa 10 jou ook adviseren op basis van jouw wenkbrauwen.

Pigmentkleuren worden volledig gepersonaliseerd gekozen op basis van jouw wensen, huidtype, huidskleur en ondertoon.

Eyeliner

Wil jij je oogopslag een boost geven en jezelf tijd besparen elke ochtend? Je kunt je ogen super mooi accentueren door middel van de PMU eyeliner. Dit kan van heel subtiel tot zeer vol.

Infralash, een dun subtiel en natuurlijk lijntje tussen de wimperhaartjes. Hierdoor lijken jouw wimpers direct voller en langer. Een Infralash volgt de natuurlijke vorm van het oog.

Eyeliner, een lijntje boven de wimperrand voor een meer intense look. Een Eyeliner zoals je hem zelf met make-up zou maken.Een Eyeliner kan je met een kleine wing plaatsen.

Wat jouw wensen ook zijn, wij hebben dé eyeliner voor jou!

Lippen

Lippigmentatie op lippen is prachtig, natuurlijk en subtiel. Maar het kan ook fel en knallend zijn. Ook hier kan het precies zoals jij wilt.

Full Lips die gezien mogen worden, hierbij worden de lippen ingekleurd met een dekkende kleur.

Aquarelle Lips geven een volle maar zachte look in een natuurlijke kleur. Zachter en luchtiger dan de full lips

Contour & Shade Lips, hierbij ligt de focus op de lip lijn. De rest van de lippen worden verder naar binnen ingekleurd.

Er zijn inmiddels vele benamingen voor lippigmentatie. Soft Lips, Frozen Lips, Kiss Lips, en nog  meer; vaak komt het op hetzelfde neer.

De kleur van het gebruikte pigment wordt gekozen op basis van jouw wensen, huidskleur en ondertoon. Ga jij voor een kleur richting roze, rood, of een nude kleur? Alles is mogelijk door de vele kleurpigmenten die wij gebruiken. Villa 10 heeft mooie lippigmentatie voor jou, precies zoals jij het graag wilt.

Kleurcorrectie en verwijdering PMU

Niet blij met je PMU? Is de kleur van jouw wenkbrauwen grijs / blauw of rood uitgeslagen of misschien wel veel te donker en zwaar? Of heb je een lippigmentatie die toch net te ver buiten je liplijn is gezet? 

Gelukkig is daar iets aan te doen! Villa 10 kan je helpen jouw PMU weer mooi te krijgen.

Afhankelijk van jouw situatie kunnen we kiezen voor een kleurcorrectie, PMU lichter maken of het verwijderen van het pigment uit de huid. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Het lichter maken en verwijderen van PMU doen we met een lichaamseigen stof en is daarmee in tegenstelling tot een laserbehandeling niet belastend voor jouw lymfesysteem. 

Wil je meer informatie of een vrijblijvende intake? Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden om jouw PMU weer prachtig te krijgen!

Before & After

Permanente make-up

Meer Behandelingen

Villa 10

Veelgestelde Vragen

Permanente make-up

Permanente make-up is make-up in de huid in plaats van op de huid. Het wordt met behulp van microscopisch fijne naaldjes met huidvriendelijk pigment aangebracht in de huid. We noemen dit dan ook wel ‘pigmenteren’. Dit gebeurt in de lederhuid, de huidlaag onder de opperhuid. Met de tegenwoordige verfijnde technieken is permanente make-up niet te onderscheiden van echte make-up. 

Permanente make-up is make-up in de huid in plaats van op de huid. Het wordt met behulp van microscopisch fijne naaldjes met huidvriendelijk pigment aangebracht in de huid. We noemen dit dan ook wel ‘pigmenteren’. Dit gebeurt in de lederhuid, de huidlaag onder de opperhuid. Met de tegenwoordige verfijnde technieken is permanente make-up niet te onderscheiden van echte make-up. 

Permanente make-up is eigenlijk voor iedereen. De redenen om PMU te nemen zijn uiteenlopend. Een aantal veelgehoorde redenen;

 • Je make-up zit altijd goed, het loopt nooit uit
 • Je hebt lege plekjes in je wenkbrauwen die je wilt opvullen
 • Je hebt weinig wenkbrauwhaartjes
 • Je wilt de vorm van je wenkbrauw aanpassen of perfectioneren
 • Je bent s’morgens sneller klaar en kunt dus net wat langer in bed blijven
 • Indien je het aanbrengen van make-up lastig vindt, denk aan de eyeliner bij brildragers
 • Ideaal als je een allergie hebt voor sommige make up stoffen
 • Je sport veel en wilt er tijdens het sporten goed uitzien
 • Je moet chemotherapie ondergaan
 • Indien je alopecia hebt

Permanente make-up lijkt qua methode en techniek op een tatoeage. Maar een tatoeage wordt gezet met inkt, diep in de huid waar PMU gezet wordt met pigment, minder diep in de huid. Hierdoor is PMU aan vervaging onderhevig en wordt naar verloop van tijd minder zichtbaar. Hierdoor is het resultaat semi- permanent, in tegenstelling tot een tatoeage.

Je kunt geen permanente make-up laten zetten als;

 • Je zwanger bent, of recent bevallen
 • Als je borstvoeding geeft
 • Als je onder invloed bent van alcohol/drugs

Daarnaast zijn er nog een aantal situaties waarin het goed is je wens voor permanente make-up te bespreken met je arts. Bijvoorbeeld bij diabetes, hemofilie, huidziekten, hart- en vaatziekte en auto-immuunziektes. Bij de intake nemen we een lijst door met alle contra-indicaties.

Hoelang PMU blijft zitten is afhankelijk van vele factoren zoals huidtype, leeftijd, huidverzorging en levensstijl en blootstelling aan de zon. PMU vervaagd altijd. Gemiddeld blijft PMU 1 tot 5 jaar zitten. Om jouw PMU mooi te houden adviseer ik elk jaar een touch up behandeling te doen.

Je hebt het meeste plezier van jouw permanente make up als je de voorzorg en nazorg goed toepast. Daarnaast is het voor de langere termijn van belang dat je PMU beschermd tegen de zon. Gebruik dus altijd een sunblock of SPF factor op jouw PMU.

Ja dat kan. Neem even contact op voor de mogelijkheden. We kijken dan samen naar de situatie en bepalen we wat er nodig is om jouw gewenste resultaat te bereiken.

Er wordt altijd gestart met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we alle persoonlijke gegevens, medische gegevens en contra-indicaties door. We bespreken jouw wensen en stemmen de vormen kleur van jouw PMU af. Vervolgens starten we de behandeling. Afhankelijk van het behandelde gebied duurt een behandeling zo’n 2 tot 3,5 uur.

Na de behadeling bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor de nabehandeling. Deze vindt plaats tussen de 6 en 8 weken na de behandeling.

Er wordt altijd gestart met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we alle persoonlijke gegevens, medische gegevens en contra-indicaties door. We bespreken jouw wensen en stemmen de vormen kleur van jouw PMU af. Vervolgens starten we de behandeling. Afhankelijk van het behandelde gebied duurt een behandeling zo’n 2 tot 3,5 uur.

Na de behadeling bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor de nabehandeling. Deze vindt plaats tussen de 6 en 8 weken na de behandeling.

Een permanente make-up behandeling is niet pijnloos, maar het verschilt van persoon tot persoon of het als pijnlijk ervaren wordt. Villa 10 werkt met kwalitatief hoogstaande materialen en het pigment wordt in de bovenste huidlaag geplaatst. De behandeling is zonder verdoving goed uit te houden, maar indien je toch verdoving wenst, kan je bij jouw huisarts Emla-creme vragen.

Als je een afspraak hebt gemaakt ontvang je instructies voor de voorzorg. Deze lees je ook ook terug op de PMU info pagina.

Het is belangrijk dit op te volgen zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je permanente make-up. Voorzorg is verschillend per type behandeling maar in alle gevallen geldt;

 • 48 uur voor de behandeling geen  aspirine, ibuprofen of alcohol/drugs i.v.m. de bloed verdunnende werking. 
 • Drink op de dag van de behandeling geen koffie met cafeïne.
 • Geen zon of zonnebankkuur kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid maakt de huid weer wat dikker en dan kan het zijn dat het pigment niet goed de huid in komt.
 • Hou rekening met de planning van je zonvakantie, je PMU moet tijdens de heling uit de zon blijven. 
 • De afspraak moet minimaal 6 maanden na de bevalling zijn en er mag geen borstvoeding meer gegeven worden (ivm hormonale schommelingen die invloed hebben op het resultaat).
 • Was je haar de avond voor de behandeling. Dit omdat je PMU de eerste dagen zo droog mogelijk moet houden 
 • Zorg ervoor dat je eventueel een pet of hoed mee neemt naar de behandeling voor als ze zon schijnt.
 • Chiazaad en gember hebben een bloedverdunnend effect. Stop dus een paar dagen voor de behandeling met het gebruik hiervan.

Na de behandeling kan het zijn dat de behandelde huid wat rood en licht gezwollen is. Dit verschilt per persoon en per behandeling. Het gebruikte pigment is goed zichtbaar en daardoor zijn je wenkbrauwen donker of je lippen fel. Dit zal tijdens de genezing een stuk minder worden. De huid gaat een genezingsproces in en er zullen korstjes of schilfertjes ontstaan. Deze laten de dagen erna los. Na 10 dagen zijn deze ongeveer weer weg. Het pigment eronder is een stuk lichter, zo’n 40 tot 50%. Daarna zal het pigment eerst minder zichtbaar worden, maar daarna weer ‘opkomen’ in de huid. Het eindresultaat is daarom pas na 4 tot 6  weken écht zichtbaar.

Je ontvangt tijdens de behandeling meer informatie over het herstelproces en benodigde nazorg. 

Tussen de behandeling en de nabehandeling zit 6 tot 8 weken. In deze periode kan jouw huid herstellen. Plan de nabehandeling gelijk in na de behandeling, zodat je zeker bent van een plekje in deze periode.

Om bij permanente make-up het mooiste en meest duurzame resultaat te krijgen, wordt het pigment in laagjes over elkaar heen aangebracht. Hierdoor kan de kleurnuance en intensiteit van jouw PMU precies zo worden als je wenst. Met de nabehandeling bouwen we de de kleur verder op. Deze behandeling is daarom bij de prijs in begrepen.

Wens je na herstel van de nabehandeling extra kleur intensiteit? Plan dan binnen 3 maanden een Color boost.

Als je PMU begint te vervagen plan je een Touch Up in, dit is ongeveer een jaar na de behandeling.

Behandeling :              plaatsten PMU

Nabehandeling :         6 – 8 weken na de behandeling

Color Boost :               Binnen  3 maanden 

Touch Up :                   Ongeveer een jaar na de behandeling

Je krijgt na de behandeling uitleg over de nazorg. In de basis geldt dat je na de behandeling je PMU droog moet houden voor een aantal dagen.

Per behandeld gebied gelden op maat gemaakte adviezen, dit advies wordt besproken en krijg je ook op papier mee naar huis om het nog na te lezen. Nazorginstructies vind je ook op de PMU info pagina.