Wat is Permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is een behandeling waarbij pigment oppervlakkig in de huid geplaatst wordt door middels van een flinterdunne naald. Goed geplaatste PMU vervaagd met de tijd en daarom wordt het ook wel semi permanente make-up genoemd. De reden dat PMU vervaagd is omdat de pigmentatie geplaatst wordt in de basaalcellenlaag, tussen de opperhuid en de lederhuid. Dit is ook direct het verschil met een tatoeage, deze wordt met inkt dieper in de huid gezet, daardoor is deze altijd zichtbaar.

Met PMU kan je optisch veel effect bereiken, je kunt kleine oneffenheden wegwerken, bijvoorbeeld je liplijn weer symmetrisch maken en wenkbrauwen voller maken. Bij Villa 10 gaan we uit van jouw eigen schoonheid en door middel van permanente make-up kunnen we dit accentueren.

Permanente make-up is ideaal voor: 

  • Mensen die het mooi vinden
  • Mensen die een allergie hebben voor make-up
  • Mensen die veel sporten/zweten
  • Mensen die veel tranen 
  • Mensen die een bril dragen hierdoor moeite hebben met zich opmaken


Een behandeling ziet er als volgt uit;
we starten met een intake gesprek waarin we samen jouw wensen bespreken en kijken naar de mogelijkheden. Bij de eerste behandeling wordt jouw huid gepigmenteerd. Dit wordt niet als erg pijnlijk ervaren, maar kan ongemak geven. Ook dit verschilt per persoon. Na de 1e behandeling moet je huid helen. In deze periode verliest de PMU best wat kleur, tot wel 50%
.
Na 6 tot 8 weken volgt de nabehandeling, hiermee bouwen we de kleur verder op en kunnen we de PMU perfectioneren. Een nabehandeling is daarom essentieel om lang te kunnen genieten van jouw PMU.

Permanente make-up wordt bij iedereen op dezelfde manier geplaatst, maar bij iedereen verschilt het helingsproces.
Voorzorg en nazorg is enorm belangrijk om samen te zorgen voor het best mogelijke resultaat. Daarnaast reageert iedere huid anders en daarom verschilt het per persoon hoe lang permanente make-up mooi blijft. Dit hangt af van jouw huidconditie maar ook in hoeverre jouw pmu aan zonlicht wordt blootgesteld. Meer informatie over de voorzorg van je PMU behandeling lees je hier. Lees je tijdig in voor een goede voorbereiding en neem bij vragen contact met ons op.
Meer informatie over de nazorg van je PMU behandeling lees je hier. Het is handig de nazorginstructie vóór je behandeling door te nemen, zodat je weet hoe de periode na je behandeling eruit ziet en wat je kunt verwachten.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om binnen 3 maanden een Color Boost te doen, indien je de kleur nog intenser wilt hebben. Vervolgens onderhoud je je PMU door elk jaar een touch up behandeling te doen, omdat je in de tussentijd kleur verliest. 

Wij werken met de pigmenten en apparatuur van Swiss Color. Alle pigmenten zijn vrij van ijzeroxiden, NDELA, tartrazine, PAK, alcohol, azokleurstoffen evenals geur- en conserveermiddelen. Pigmenten van Swiss Color zijn ECHA en REACH complient.